Menyasszonyi csokor

Milyen csokrokra lehet szükséged a nagy napon?

Menyasszonyi csokor

Az első és a legfontosabb a menyasszonyi csokor, erre irányul a legnagyobb figyelem egy esküvőn. Több szempontot is figyelembe kell vennünk a készítésénél. Milyen lesz a menyasszonyi ruhád, a frizurád, a sminked, milyen virágok tetszenek, egy- vagy több fajta virágból szeretnéd, milyen formája legyen a csokornak. Sokféle variáció lehetséges, de erről bővebben majd később.

Menyasszonyi és koszorúslány csokrok

Dobócsokor

Általában a menyasszonyi csokorhoz társul külön egy dobócsokor is, amit hátra dob a menyasszony a szertartás követően a még hajadon lányoknak. Hasonló virágokból készül, mint a menyasszonyi csokrod, viszont méretében kisebb és picit ajánlott szorosabban is kötni, hogy a dobásnál nehogy szétcsússzon véletlenül.

Koszorúslányok csokrai

Emellett a koszorúslányoknak is készülhetnek csokrok. Ezek általában kisebb méretű csokrok, fontos, hogy harmóniában legyen a te csokroddal, de nem kell, hogy ugyanolyan legyen. Illetve, ügyelni kell, hogy passzoljon a lányok ruhájához. Ha kiváltanád a koszorúslányok csokrait, a kardíszek, virágékszerek, a ruhára helyezhető elegáns válldíszek is szuper megoldások lehetnek.

Kitűzők

Ha már a virágékszereknél tartunk, ne feledkezzünk meg a vőlegény kitűzőjéről sem, amit egyfajta nagyon mini csokornak is nevezhetünk. A fő virága általában megegyezik a te csokrod fő virágával, ezzel is szimbolizálva az összetartozásotokat. Kitűzőket továbbá készíthetünk akár a tanúknak, a vőfélynek esetleg örömapáknak is.

Vőlegény kitűző

Virágcsokor, mint köszönőajándék

Ma már sokféle alternatíva közül választhattok, amivel megajándékozhatjátok a szülőket, nagyszülőket, de egy szépen megkötött csokor vagy egy virágbox sosem fog kimenni a divatból, és nagyon nagy örömet fog okozni a szeretteiteknek. Persze ezeket is lehet fokozni, kiegészíteni akár benne elrejtett finomságokkal (csokoládé, egy palack bor), vagy mellékelve egy szép idézettel, egyedivé és különlegessé lehet formálni.

Ha kíváncsi vagy a korábbi munkáimra, nézz szét a Galériában vagy a Facebook és Instagram oldalamon!

Esküvőd lesz? Töltsd ki az Igényfelmérőt a weboldalon, és megbeszéljük a részleteket!