torta díszites élővirággal

Tortadíszítés virágokkal

Szívesen látnád a tortán a kedvenc virágaidat? Összhangba hoznád a dekorációval a torta megjelenését? Élő virágokkal az ételeket, italokat is díszíthetjük, természetesen nem mindegyik fajta alkalmas erre a célra. De az esküvőkön egyre népszerűbb kérés, hogy a tortán is jelenjenek meg virágok. 

Nagyon fontos, hogy csak megbízható forrásból származó virágok kerüljenek felhasználásra és természetesen csak a megfelelő előkészítést követően.

Azt fontos szem előtt tartani, hogy az ehető virágok közül is akadnak olyanok, amelyek allergiás reakciót okozhatnak, nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani őket. Sőt, még az esetlegesen leszóródó virágporokkal is lehetnek problémák! Így mindenképpen érdemes virágkötő és még egy cukrász véleményét is kikérni a torta díszítésével kapcsolatban.

torta díszítés élővirággal

Milyen virágok használhatók biztosan?

Néhányat említve a rózsa, a levendula, a bodzavirág, a kamilla, az árvácska és a japán cseresznyevirág is alkalmas emberi fogyasztásra, készülhet belőlük lekvár, tea, szörp alap és a desszertekhez, koktélokhoz is felhasználhatók ízesítőként és díszítőelemként is egyaránt.

Manapság nem új dolog, hogy a fűszernövényekként használt rozmaring, bazsalikom, menta, kakukkfű vagy citromfű is megjelenik a desszertek íz világában, így a torta dekorálására is tökéletesen alkalmasak. Ezek nem mellesleg intenzívebb ízzel és illattal is rendelkeznek.

Ha koktélos esküvőt terveztetek, bátran felhasználhatóak az italokhoz is.

Szeretnél értesülni a legfrissebb munkáimról? Akkor ne felejts el követni Facebookon és Instagramon!