Színkombináció - burgundi és pezsgőarany csokor

Milyen színt válasszunk a nagy napra?

Sok minden befolyásolhatja egy esküvő színvilágát, például a helyszín adottságai, a stílus, egy-egy évszak, de természetesen a legfontosabb tényező, hogy hozzátok mi áll a legközelebb. Ha még nem tudod, milyen színvilágot látnál viszont szívesen az esküvődön, milyen színkombináció most a divatos, akkor a következő összeállítás a segítségedre lehet.

Manapság az esküvőkön nagyon népszerűek a púderes árnyalatok, pasztell színek kombinálása főként a fehérrel. Én magam is nagyon kedvelem ezt az irányvonalat. De nem csak fő színként szerepelhetnek a nagy napon, kiegészítő színként is látványosak egy-egy izgalmas színvilággal kombinálva.

Íme néhány színkombináció, melyek a grafikai elemeken, ruhákon túl a dekoráció, illetve a virágok tekintetében is bámulatosan festenek, eleganciát, kifinomultságot szimbolizálva.

Very Peri & Gyöngyház fehér

Mivel is kezdhetném, ha nem az idei év színével. A Pantone intézet minden évben megválasztja a következő év színét, ami 2022-ben a Very Peri lett. A kék és vörös kombinációjából született ez az árnyalat és nem utolsó sorban az esküvői trend színek közé is belopta magát. Különleges és egyedi hangulatteremtő szín, egy gyöngyház fehérrel kiegészítve pedig tökéletes a balance.

Zsálya zöld & Rozsda barna 

A zöld szín már a tavalyi évben is nagy népszerűségnek örvendhetett, hiszen a greenery stílus is egyre nagyobb teret hódított és hódít magának. Idén a visszafogottabb zsálya és olíva zöld árnyalatok is dominálnak mind a ruhák, meghívók, egyéb kiegészítők terén. Ezáltal egy letisztult, természetközeli megjelenést kölcsönöz és remekül párosíthatók például fából készült dekorelemekkel. Rozsdabarna színű elemekkel (gyertyák, textilek, vázák…), fénydekorációval egy meleg, bensőséges hangulatot varázsolhatunk. Őszi esküvőkre vagy akár egy erdei környezetben megtartott menyegzőre is tökéletes választás ez a színkombináció.  

Dusty blue & Bézs

A very peri kékes tónusa mellett, a kéknek a halványabb-poros, szürkés árnyalata is fantasztikus látványvilágot képvisel és egy rendkívül légies hatást tudunk vele elérni, pláne ha egy nude árnyalatot választunk mellé a palettáról. Ezáltal egy mesés, kifinomult, tavaszias megjelenésű végeredményt kölcsönözve.

Champagne & Burgundy

A pezsgőarany az egyik legnagyobb kedvencem. Egyszerre csillogó és visszafogott. Burgundi vörössel kombinálva pedig csak fokozódik a „hűha” faktor. Tökéletes összhangba hozható a virágokkal, kiegészítőkkel, hiszen a nagybetűs elegancia megtestesítője. Csodás kontrasztos elemként is megjelenhet például egy stílusos, monokróm virágdekoráció középpontjaként.  

Lágy mályva & Elefántcsont

Egy lágyabb mályvaszínt választva is egyedivé varázsolhatjuk az esküvő stílusát. Rendkívül nőies, romantikus irányt képvisel egy neutrális árnyalattal kombinálva, mint mondjuk az elefántcsont szín. Szinte bármelyik szezonban megállja a helyét. 

A dekor, mint már korábban is említettem rólatok kell, hogy szóljon. Ez a színvilágra is vonatkozik, az elsődleges szempont, hogy olyan legyen, ami nektek tetszik és ne azért döntsetek egy szín mellett, mert éppen akkor az a trendi.