rusztikus, toszkán stílus

Rusztikus esküvő egy kis Toszkán stílussal

Nem is olyan régen a Balaton-felvidéken járva egy nagyon hangulatos teraszon kávéztam, csodálva a panorámát és élvezve a természet nyugalmát egy pillanatra a mesés Toszkánában éreztem magam. Tökéletes helyszín, ha toszkán stílusú esküvőt szeretnétek. A pazar környezet és a látvány adott, csodás kilátás a szőlőtőkékre, lankás domboldalakra, rusztikus stílusjegyek, melyeket kicsit megfűszerezve életre is keltjük a toszkán életérzést a nagy napon is.

Néhány tipp, hogy hogyan varázsoljunk mediterrán, természetközeli hangulatot a rusztikus elegancia mellé. A cél a letisztult, egyszerű megjelenés és nem a túldíszítettség. Erre a stílusra is jellemző, hogy a kevesebb olykor több.

Toszkán stílusú dekoráció

Toszkána híres a borokról, ciprusfákról, olajligetekről, ezeket bátran beleépíthetjük a dekorációba is. Kombinálhatjuk a dekor elemeket szőlőfürtökkel, citrusfélékkel. A mini friss fűszernövények, akár cserepes formában is, szuper asztali dekorációk. A szőlőlevelek, olajágak mind tökéletes kiegészítők a kerámia vázák, agyag edények, magas gyertyatartók mellé és, amik elmaradhatatlanul a dekoráció részét képezik, azok az apró mécsesek és fényfüzérek.

Színek, textúrák

Természetesen a fehér, mint minden stílusban, itt is megállja a helyét a maga kifinomultságával, remekül illik a fa bútorokhoz. Emellett a terrakotta, a rozsdás árnyalatok, a föld színei, homok, bézs, olíva és zsálya zöld színek is tökéletesen passzolnak a tematikához. Ezek megjelenhetnek vászon szalvéták, asztali futók színeiben is.

Mediterrán ízek

Az ünnepi vacsora is emlékeztethet a csodás Toszkán régióra. A kulináris élvezeteket is fokozhatjátok ha egy, a menühöz előre összeállított borsorral készültök vagy éppen befejező fogásként sajttálakkal, gyümölcstálakkal kínáljátok a vendégeket.  

Hazánk szerencsére bővelkedik szebbnél szebb borvidékekben, így bármelyiket is választjátok telitalálat lesz.