Örök csokor

Csokor tartósítása, mellyel örök emlék maradhat

Mi lesz a csokorral az esküvő után? Merül fel a kérdés, hogyan őrizzük meg a virágok szépségét, hogy a lehető legtöbb ideig gyönyörködhessünk bennük, hogy örök emlék maradjon.

Íme néhány eljárás, ha megtartanád az esküvői csokrodat:

Levegőn szárítás: Többféle lehetséges tartósítási mód létezik és talán az egyik legismertebb és legrégibb módszer, összekötve a virágok szárát fejjel lefelé lógatva. Több hétbe is beletelik, amíg teljesen elveszítik a víztartalmukat, óvatosan kell velük bánni, hiszen nagyon törékennyé válnak.

Préselés: Egy másik eljárás a préselés, ez is egy olyan eljárás, mellyel szinte mindannyian találkoztunk már gyermekkorunkban is, amikor az összegyűjtött virágokat, leveleket lapok és könyvek közé tettük. A végeredmény pedig belekerült egy szép képkeretbe, mellyel a szobánkat díszítettük.

Ahogy mi készítjük

Egy modern eljárás, mellyel örök emlék maradhat számodra a szeretett csokor és az otthonotok egyik ékköve lehet.

Virág tartósítás
Virág tartósítás

A tartósítást műgyantával végezzük. Az esküvőt követően megbeszéljük, hogy mikor és hogyan fog hozzám kerülni a csokor. Illetve, hogy milyen formában szeretnéd viszont látni a virágaidat.

Amint hozzám került a csokor elkezdem a tartósítási folyamatot. A megfelelő előkészítést követően szilika gélbe helyezem a virágokat, mely által távozik a nedvesség a növényekből a színük és formájuk megtartása mellett. Ez a virágok fajtájától függően több hétig is eltarthat.

Majd ezt követően, ha kiszáradtak a virágok a tisztítás után összeállítok több lehetséges elrendezést. Az ezekről készült fotókat továbbítom a részedre, hogy ki tudd választani melyik verzió tetszik a legjobban. Természetesen addig egyeztetünk, ameddig szükséges, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Ezt követően kezdődik a gyantába öntés és a megfelelő utómunkálatok után már kézben is tartjátok a nagy napotok egyik mesés darabját. 

Örök csokrot szeretnél? Keress bizalommal ITT a weboldalamon vagy Facebookon!