menyasszonyi csokor

Menyasszonyi csokor variációk

Nos egy korábbi írásomban már nagyvonalakban említést tettem a menyasszonyi csokorról is, viszont ez a téma szerintem kimeríthetetlen. Megannyi variáció, lehetőség közül választhatsz, sok szempontot figyelembe veszek, amikor a csokrodat megtervezzük.

Mire figyeljünk oda a tervezésnél?

Az egyik elsődleges szempont, hogy milyen virágot szeretnél, emellett fontos a forma, a méret, a szín. De a legfontosabb, hogy passzoljon a személyiségedhez, a ruhádhoz, a frizurádhoz, illetve nem utolsó sorban az esküvőtök stílusához.

Biztosan eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen csokor is lesz majd a kezedben a nagy napon. Egy hagyományosabb kompozíció vagy valami rendhagyóbb megoldás?

Ha egy kézi csokor mellett döntesz formáját tekintve lehet kör alakú, készülhet akár egyfajta akár többféle virágból, szorosabban kötve egy szabályos formát követve vagy lazán, bohókásan.

Egy másik forma a zuhatag/csepp alakú csokor, ami szintén nagyon izgalmas, egyre vékonyodva lefelé omlik le a kezedben. Ez a típus igazság szerint mindenkinek ajánlható, különösen jól passzol egy alacsonyabb testalkathoz, hiszen optikailag kicsit magasítanak.

A karon fekvő csokrok esetében hosszabb szárú virágokat is érdemes választani és mivel, így ez egy nyújtott, nagyobb méretű csokor lesz szuperül kitölti a teret a kezedben, odavonzza a tekinteteket, így egy egyszerűbb felső részű ruha tökéletes kiegészítője.

Ha pedig a rendhagyóbb megoldások híve vagy, a csokrod lehet akár egy virágkosárka, egy csuklóra akasztható virággömb. De egy karikára vagy más egyéb dekoratív alapra is rögzíthetjük a virágokat, beleépíthetünk rendhagyó alapanyagokat is (ékszereket, gyümölcsöket…). Csak a képzeleted szabhat határt, biztosan egyedi lesz a megjelenésed. 

menyasszonyi csokor

Menyasszonyi csokrok virágai

Bármi is legyen a megálmodott virág ma már nagyjából bármikor beszerezhetőek a különféle típusok. Csak, hogy néhányat megemlítsünk a rózsa, ami örök kedvenc, hiszen az összetartozás, a szerelem jelképe. De a frézia, a dália, a hortenzia, a kála, az amarillisz, a tulipán is igen kedvelt a menyasszonyok körében, emellett még sok-sok lehetőség és fajta áll rendelkezésre, rengeteg a variáció, hiszen minden menyasszonynak más-más elképzelései vannak, különböző stílusokat képviselve.

Bármilyen stílusú csokrot is választasz, a legfontosabb, hogy Téged tükrözzön, kiemelje a szépségedet és egy igazi ékszerként tudd a kezedben tartani.