Minimal dekoráció

Amikor a kevesebb több: minimal dekoráció

Bevallom, a minimal dekoráció az egyik irányzat, amit nagyon kedvelek. Kifinomult elegancia jellemzi a kevesebb több alapon. Hiszen nem csak hatalmas virágkölteményekkel vagy nagyméretű fali, illetve mennyezeti dekorációval érhetjük el az elegáns megjelenést.

Különleges odafigyelést igényel ezen stílus megvalósítása is. Fontos megnéznünk a helyszínt, építhetünk az adottságaira, amik már önmagukban is a dekor részévé válhatnak. Ezt kihasználva kell megtöltenünk a teret, minden apró részletnek kapcsolódnia kell egymáshoz, hogy tökéletes harmóniát alkossanak és megvalósuljon az egyensúly. Nem érezhetünk hiányérzetet, ürességet a dekor láttán.

Egységben kell lennie a színeknek, formáknak, anyagoknak. A fehér mellett a zöldes, szürkés, naturális, földes színek a dominánsak. A nagyon harsány árnyalatok nem jellemzőek erre a stílusra, de kiemelhetünk egy uralkodó színt, egy mélyebb kéket vagy akár a feketét is, amiből egyébként ügyesen használva kifogástalanul elegáns megoldások születhetnek.

A bútorok, dekorelemek tekintetében a fa a fémmel, illetve kerámiával való párosítása mindig nyerő és megunhatatlan kombináció, ez pedig a minimal dekoráció stílusára is igaz. Az organikus anyagok felhasználása is egyre jellemzőbb. A geometrikus formák, sokszög alakzatok tökéletes kiegészítők, mozgalmassá teszik a letisztult, halványabb pasztell színeket. 

Minimal dekoráció

Kisebb asztaldíszek, mécsesek, mini vázákban szépen csoportosított virágok, akár greenery stílussal keverve, a megfelelő helyre pozicionált fényfüzérek mutatós és modern megjelenést kölcsönöznek.

A minimal stílus nem csak a dekorációban, de akár a menyasszonyi csokrodban is megjelenhet, a nagyobb összhang kedvéért.

Biztosan nem lesz egyhangú a végeredmény, kicsiben is ugyanolyan látványossá varázsolható a dekoráció.