Virágok útja

A virágok útja a beszerzéstől az esküvőig

Ahhoz, hogy a virágok a legszebb formájukat mutassák az esküvő napján alapos előkészítésen kell átesniük. Az első és legfontosabb lépés a beszerzés. A gondos válogatás az egyik sarkalatos pontja az előkészületeknek. Arra mindig ügyelek, hogy friss és egészséges virágok kerüljenek a kosárba, de emellett még sok-sok tényezőt figyelembe kell venni a vásárlás során. Természetesen a viráglistát mindig egyeztetjük a beszerzés előtt.

A vásárlást követően nagyon fontos, hogy a virágok minél hamarabb ismét vízbe kerüljenek és megfelelő hőmérsékletet biztosítsunk a szállítás és a tárolás során is.

Az alapos előkészítés része, hogy visszavágjuk a szárakat, szépen letisztítjuk a virágokat, hidratáljuk őket. Ez elengedhetetlen lépés annak érdekében, hogy minél több tápanyagot magukba tudjanak szívni és minél tartósabbak legyenek. Erre a legjobb példa a menyasszonyi csokor, ugyanis neki kell a legtöbb időt víz nélkül töltenie és nem engedhetjük meg, hogy az este végére már kókadt, szomjas virágokból álljon. Erre az esküvő napján is oda kell figyelni, ameddig csak lehet tartsuk vízben és a szertartást követően is érdemes vázába tenni.

Az előkészítés után a következő lépés, hogy elkészítjük a díszeket vagy egy részüket, illetve a csokrokat. Vannak olyan elemek, melyeket csak a helyszínen építünk föl. A tűzött díszek esetén mindig egy vizes alapot használunk, így folyamatosan tudnak vizet felvenni. Itt is ki kell emelnem, hogy nagyon fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása. 

És jön ismét a szállítás. Még precízebb kivitelezést igényel, hogy ne sérüljenek a virágok, illetve a többi elem sem.

Az alapos válogatással és előkészítéssel egyik célunk, hogy ne csak egy napig élvezhessétek a virágok szépségét. Az esküvőt követően a nagyobb tűzött díszekből csokrokat készítünk nektek, hogy hazavihessétek a többi dísszel együtt vagy megajándékozhatjátok velük a szeretteiteket, vendégeiteket is, így kapnak egy plusz emléket a nagy napotokról. 

És hogy a menyasszonyi csokrodban még nagyon sokáig gyönyörködhess tartósítjuk számodra, hogy örök dísze lehessen az otthonotoknak.